Sapere aude!

diu Kant, atreveix-te al coneixement!, atreveix-te a tenir consciència!

Ens han estabornit amb una educació deficient i amb els instruments d’alienació i manipulació informativa a l’extrem que avui un algoritme sap millor que nosaltres mateixos el què pensem.

El resultat és una societat adotzenada i controlada que «delega» en altri la seva voluntat, els seus desitjos, la seva consciència: Tenim

  • un capellà que ens diu que hem de creure,
  • un jutge que ens diu que està bé i què és il·legal,
  • un polític que dicta les lleis que ens governen,
  • una multinacional farmacèutica que ens diu què convé a la nostra salut…

d’aquesta manera jo no m’he de prendre la molèstia de pensar, ja ho fan ells per compte meu.

També estem esperant que

  • un dirigent independentista proclami la República catalana.

Això no pot ser: Hem de ser cadascú de nosaltres qui proclami la República catalana, quan hi hagi uns quants milers de ciutadans que hagin verbalitzat, com un mantra, la proclamació de la República seran els polítics els que ens aniran al darrere en comptes de ser els ciutadans qui esperarem mansament que els polítics facin alguna cosa.

Us convido que feu la vostra pròpia proclamació, en primera persona, amb la fórmula que vulgueu, tan sols és imprescindible que poseu el vostre nom, la localitat des d’on feu la proclamació i la data. Envieu aquesta invitació a tots els vostres contactes, publiqueu-la als vostres perfils a les xarxes socials i als mitjans de comunicació. Aquí està la meva:

JO PROCLAMO:

Jo, Josep Maria Reichardt, des de Sant Feliu de Buixalleu, proclamo la República catalana, el disset de desembre de 2020.