Parada de Sant Jordi

Gemma Blat signant un llibre

El proper dissabte dia 23 d’abril de 2022, diada de Sant Jordi, Àgora Quàntica presentarà una parada dels llibres dels nostres associats i col·laboradors a la Diagonal entre Passeig de Gràcia i Pau Claris.

La Diada de Sant Jordi és una festa tradicional a Catalunya que consisteix en regalar llibres i roses a les persones estimades, també és considerat el dia vint-i-tresParada de Sant Jordi d’abril el dia dels enamorats a Catalunya. Explica la llegenda que Sant Jordi va combatre amb un drac que volia endrapar-se una Princesa, encara que algunes revisionistes diuen que no els fa falta cap Sant Jordi que les salvi de cap drac, que si volen alliberar-se del drac (algunes no ho volen), ja poden fer-ho elles totes soletes.

Entre els associats i els conferenciants d’Àgora Quàntica, de moment hi ha 14 escriptors que han confirmat la seva assistència i presentaran els seus llibres i quatre novetats. Dissabte a la tarda també s’hi retransmetrà, en directe, el programa de ràdio DAVAR AJER, a càrrec de l’astròleg Sebastià Robí.

Tarannà edicions, del nostre associat Jaume Salinas, presentarà obres de tots els seus autors, alguns d’ells han pronunciat interessants conferències a Àgora Quàntica. Tanmateix l’autora Vero Fernández signarà els seus llibres de 12 a 13h. a la parada.

També han exposat els seus llibres Pere Subirana, Gemma Blat, Lluis Bassas

 

 

 

 

Carta del President d’Àgora Quàntica:

 

Benvolguts amics,

Aquesta vegada s’ha confirmat allò de que “la torrada sempre cau per la banda de la mantega” com veureu seguidament:

Es veritat què la idea de posar paradeta la vàrem tenir una mica tard però gràcies als bons oficis del nostre company J.R. Carrillo a la fi teníem dues paradetes en principi separades però que a la fi podríem ajuntar i així tenir una línia de 6 mts.

Una estava a la Diagonal entre els Jardinets i Pau Claris i l’altra entre Pau Claris i Roger de Llúria. La idea era ajuntar-les a la primera

COMENÇA LA FESTA

A les 7 del matí el meu fill i jo estàvem al punt de guerra perquè ens havien dit que a la zona estaria un delegat del Ajuntament de Gracia per organitzar-ho tot. El funcionari no va aparèixer en tot el matí.

A les 08,30 van aparèixer unes noies joves amb roses que és van instal·lar tocant als Jardinets i nosaltres al veure que no venia ningú més ho vàrem fer on ens tocava o sigui tocant a Pau Claris i només amb una carpa (3 mts. Lineals) perquè allà no s’instal·lava ningú i pintaven bastos. Al tram de Roger de Llúria no si va instal·la ningú entre altres coses perquè estaven les voreres plenes de motos i bicis que ho impedien amén de que l’Ajuntament no és va personar per treure-les. Resumint; estàvem com un bolet en un garatge.

Cap a les 9 va venir en Jaume Salinas (Edicions Tarannà) i cap a les 09,45 ja estava tot muntat i amb alguns dels autors amb nosaltres. De 7 a 9 va ploure fluixet però feia vent i no feia gens de calor……..

Cap a les 11 a pesar de que continuàvem com un bolet en un garatge és va animar una mica i passades les 13 és va girar el temporal de pluja, pedra i vent que va deixar la paradeta com unos “zorros” perquè l’aigua va penetrar arreu i va mullar els llibres, taules, cadires, tot, allí no és va salvar ni l’anotador.

En conseqüència una vegada fet el reconta i comprovar que tots estàvem vius és va decidir plegar ja què no és podien oferir llibres en aquell estat a part de què ja no passava ni Deu Nostre Senyor Glorioset que també havia sortit fugint com ànima que porta el dimoni (amb perdó)

Cap a les 15,30 vaig arribar al garatge de casa on la meva dona i jo vàrem poder salvar els llibres ja què només estaven xopes les portades……………i colorin, colorado.

La gent de la zona del voltant també varen plegar com nosaltres ja que no tenia sentit continuar amb els llibres així i estan en una zona que tampoc era la de més pas.

A mi personalment això m’ha encoratjat a tornar-hi l’any vinent però mai a Gràcia on l’organització és pròpia d’aquell barri generalment territori de anti sistemes, cupaires dels més estranys, matats i altres espècimens alguns força curiosos (Heu pensat bé, jo també soc fill de Gràcia)

I amb Ajuntament que és evident que fa joc amb aquests grups i al que no li agradi el que acabo de escriure que és rasqui.

Sense dubte que vull aclarir si o si el perquè quan és va demanar la paradeta no quedava pràcticament cap espai lliure i després no va venir ningú i encara menys al tram del costat. És inexplicable però vull explicacions encara que les tingui que demanar des de els diaris. A veure que passa.

És la meva intenció fer bo allò de què “no hi mal que per bé no vingui”, vull dir, tornar-hi amb èxit, o sigui, mai més a Gràcia, i allí on sigui amb tots els pronunciaments favorables d’ubicació, ambient, etc. Possiblement al barri de Les Corts on tinc constància personal acumulada de molts anys on hi ha un Ajuntament què fa les coses amb un mínim de seny…………que tampoc costa tant.

Per a mi la part més negativa a nivell de grup ha estat la despesa. Malgrat què el company Jaume Salines farà una donació que apaivagarà en part la desfeta que tampoc serà tanat ja què ens quedaran uns 650/700 € per anar tirant fins a primers de Setembre en que podrem disposar de la facturació del mes de Juliol que com tots els rebuts tenen dos mesos de carència de disposició.

Seguidament us detallo les despeses que ha comportat la festa:

Paradeta (transport, muntatge, desmuntatge, retorn i lloguer de la carpa, tres taules i 8 cadires………………..230,06.-

Cartell de 3 metres de AQ (què ja ens quedarà per sempre)……………………………………………………………………  40,00.-

Lletreres de tots els autors (esperem que si no tots quasi tots quedin per el 2023)……………………………………  42,00.-

Faldó de les taules (que també quedarà per sempre)…………………………………………………………………………….  18,08.-

Aigües, vins, pica-pica (que aniré portant a les presencials encara que algunes me les fotre jo)…………………..  51,48.-

Total………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 381,62.-€

Penso que a la fi quedarà per una 250,00/275,00 € el què ens deixaria unes reserves de entre 650 i 700 €com ja he senyalat més amunt i donat que els mesos d’estiu no tenen la lletra R i no em fotré mariscades a la vostra salut crec que arribarem a Setembre.

Acabo dient-vos, i no és broma, que avui he començat a treballar el proper Sant Jordi.

Salut i República

AQ Jordi Ratés

Josep M. Reichardt

Josep M. Reichardt

Equip Editorial de Àgora Quàntica