Diccionari d’astrologia

Articles, conferències i taules rodones sobre Astrologia esoterisme i previsions astrològiques a càrrec de famosos astròlegs com Francesc Castellano, Gemma Blat, Jesús Gabriel, Jordi Ratés, Josep Lluís Belmonte, etc.

Carl Jung (deixeble de Freud) va crear un sistema d’arquetips per descriure imatges relacionades amb una inconsciència col·lectiva. Creia que en qualsevol sistema de cultura o convicció, hi havia arquetips comuns amb qui tothom pogués relacionar-se. En la seva teoria descriu com els arquetips estan connectats a la nostra psique interna i afirma que l’astrologia conté entre les seves estructures tots els arquetips del ànima humana.

Joan Relke, professor associat d’estudis religiosos de la Universitat de Nova Anglaterra, diu que dos arquetips jungianos, l’ànima i la mare, prenen les formes de les deesses en els mites i llegendes de cultures del món.

Astrologia

-Todos- Actualitat (1) Definicions (9) Diccionari (4)
Astrologia - Astrologia i misteri a les Tertúlies del Consorci per a la Normalització Lingüística - EL CARRO SOLAR - Els Planetes - Els signes del Zodíac - ELS ULLS DE L'ESPERIT - Eris - Les Cases - Lluna - Mercuri - Rebis "Monstrum hermaphroditus" - Significadors astrològics - Sol - Venus -

Astrologia

L'Astrologia és la ciència del Cel. Es té notícia de l'Astrologia des de Caldea, Mesopotàmia i Egipte. Serveix per a coneixer-te millor a tu mateix o com deien els clàssics: "nosce te ipsum", L'anàlisi que fa un astròleg de la carta astral d'un individu o d'una situació es diu horòscop.

Astrologia i misteri a les Tertúlies del Consorci per a la Normalització Lingüística

L’astròleg Jordi Ratés, d’Àgora Quàntica, ens va visitar el 17 de febrer a l’aula de les Corts on fem les Tertúlies. Ens va explicar què és i d’on ve l’estudi de l’astrologia, vam aprendre què representen el signes, la carta astral, l’ascendent, les cases… en una ambient distès i entenedor. Tots els tertulians van poder adreçar-li preguntes, que van servir per practicar la llengua oral a l’aula. En acabat ens va deixar bocabadats quan s’adreçà a una tertuliana, la mirà i li digué: “Tu ets escorpí perquè tens els ulls negres, profunds i brillants, uns ulls que traspassen. Aquests ulls només els poden tenir els escorpins”. I sí, l’alumna era escorpí! Us ho podeu ben creure! Ver fuente Fecha: 17-02-2022

EL CARRO SOLAR

El carro solar del temple Kornarak representa un gran carro de 24 rodes, tirat per set cavalls que són els planetes. Ver fuente Fecha: 28-02-2022

Els Planetes

El que es denomina Planetes en Astrologia poc té a veure amb els planetes tal com els coneix l'astronomia. De fet té més significat si analitzem la seva etimologia: la paraula planeta ve etimologicament del grec πλανήτης que vol dir vagabund o erràtic perquè els antics astrònoms i astròlegs van observar que es movien erràticament sobre el fons d'estrelles. Els Planetes són els actors que interpreten la funció que l'astròleg vol analitzar. Els planetes són els actors i representen les necesitats bàsiques. Els signes la forma en què expressem aquestes necessitats i les cases els camps on es manifesten aquestes necessitats. Les cases estan governades per el planeta que regenta el signe on té la cúspide (la casa). Les qualitats dels planetes provenen totes de la mitologia.

Els signes del Zodíac

Els signes del Zodíac són la representació del fons d'estrelles que, aparentment, va recorrent el Sol en la seva trajectòria anual al llarg de l'eclíptica. Encara que les constel·lacions que travessa el Sol tenen diferentes mides o nombre de graus, l'Astrologia, per simplificar, divideix el Zodíac en 12 parts iguals. En algunes tradicions es considera que hi ha tretze signes al Zodíac com també algunes cultures paleocristianes consideraven que éren 13 els apòstols. Els astròlegs interpreten que els signes són les circumstàncies que travessa l'individu analitzat al llarg de l'any. Si els planetes són els actors i representen les necesitats bàsiques. Els signes representen la forma en què expressem aquestes necessitats i les cases els camps on es manifesten aquestes necessitats.

ELS ULLS DE L'ESPERIT

Conjunt d'articles que parlen dels elements fonamentals del simbolisme astrològic, a càrrec de Sebastià Robí. Ver fuente

Eris

Eris és considerat un planeta en Astrologia. Eris es va descobrir recentment, el 2005, en la mitologia Eris és considerada la deessa de la discòrdia. Eris està molt lluny: tres vegades més lluny que Plutó. El seu any coincideix amb grans canvis en el nostre Món, el darrer la revolució de Luter.

Les Cases

Segons l'Astrologia les cases són dotze llocs virtuals. Aquestes cases es consideren governades per un determinat signe del Zodíac cadascuna, i influeixen en els trets de l'individu que l'astròleg analitza. Les cases són els escenaris que expliquen o matitzen la situació de l'individu. Si els planetes són els actors i representen les necesitats bàsiques i els signes la forma en què expressem aquestes necessitats, les cases els camps on es manifesten aquestes necessitats. Les cases estan governades per el planeta que regenta el signe on té la cúspide (la casa).

Lluna

La lluna, com tot el que es belluga al cel sobre el fons immutable de les estrelles, és considerada en Astrologia un Planeta. Rep el nom de la deessa caçadora romana Diana (Ἄρτεμις o Artemis en grec)

Mercuri

Mercuri forma part del planetari tant per a astrònoms com per a astròlegs, és el primer planeta del sistema solar rep el nom del déu romà que en Grècia era conegut com Hermes considerat el missatger dels déus, Hermes Trismegist es considera l'autor de la Taula Maragda que amb el seu principi "el que està més avall és com el que és a dalt" explica o justifica el funcionament de l'Astrologia.

Rebis "Monstrum hermaphroditus"

Dins de l'ou còsmic, l’androgin sosté els instruments clàssics de mesura, l'esquadra i el compàs que, al costat dels set planetes tradicionals descansen sobre el drac, representació de la triplicitat dels quatre elements naturals.

Significadors astrològics

Els significadors astrològics han de resseguir els trets que defineixen el perfil psicològic, professional, social i de salut del consultant

Sol


Venus

Venus és un dels planetes que existeixen com a aital tant en astrologia com en astronomia. Rep el nom de la deessa romana de l'amor (Ἀφροδίτη o Afrodita en grec). És el segon planeta del sistema solar és conegut com l'estel del matí quan apareix abans de la sortida del Sol per això també és conegut com Lucifer o el que porta la llum (del llatí lux ‘llum’ i ferre ‘portar’). També es pot observar tot just després de la posta del Sol.