Col·loqui amb Thubt Wangcheng

Tenim el plaer d’anunciar-vos que farem un col·loqui amb en Thubt Wangcheng, que és el director de la Casa del Tibet de Barcelona, el dijous 4 de Maig a les 19,00h al Centre Cívic Cristalleries Planell, al C/ Dr. Ibañez 38.

Si us plau preguem als assistents que facin un donatiu a la Casa del Tibet. Moltes gràcies!

Us hi esperem a tots!

Salut i República

A continuació, incloem una petita ressenya del convidat al col·loqui.

Thubt Wangchen

Thubt Wangcheng

Thubt Wangcheng

És un monjo budista, fundador de la Casa del Tibet a Barcelona, ​​representant del Tibet a Espanya i membre del Parlament Tibetà a l’Exili.

Va nèixer a Kyirong (Tibet) l’any 1954. A l’inici de la seva vida, va haver d’immigrar a Katmandú, travessant l’Himàlaia, quan els xinesos van envair el Tibet a l’octubre de 1950. La seva mare va morir en un camp de treball xinès quan ell només tenia 4 anys. Posteriorment va viure a l’Índia, on va ser captaire durant molts anys per poder sobreviure. Més endavant, el govern indi el va recollir i va educar en la seva cultura d’origen, com a exiliat.

Als setze anys va ingressar per primera vegada en un monestir budista, atret per l’espiritualitat de la seva religió. Això el va portar a viure durant onze anys al Monestir Namgyal, amb el Dalai Lama i Tenzin Gyatso.

Va viatjar per primera vegada a Espanya el 1981, tot acompanyant el Dalai Lama. En aquests viatges organitzava conferències i seminaris sobre la cultura i història tibetanes. Més tard, per donar a conèixer el budisme tibetà i per indicació i consell del Dalai Lama, va fundar la Casa del Tibet a Barcelona. Aquest centre va ser inaugurat el desembre de 1994 pel mateix Tenzin Gyatso.

Més tard, el 25 de setembre de 1998, Thubten Wangchen va obtenir la nacionalitat espanyola i es va convertir en un dels primers ciutadans espanyols d’origen tibetà. Posteriorment, el setembre de 2007, va organitzar la visita del Dalai Lama a Barcelona, ​​aconseguint reunir 10.000 persones en una conferència al Palau Sant Jordi. Més recentment, el 27 d’abril de 2011 va ser escollit membre del Parlament Tibetà a l’exili, on és un dels dos representants per Europa.

Jordi Ratés

Jordi Ratés

Astròleg. Coneixedor de temes ocults i de temes intrigants que ens deixen perplexos. És el president de l’entitat Àgora Quàntica dedicada a la divulgació d’aquests temes.