Montse Sánchez, ex-presidenta de SÚMATE, va presidir l’entitat independentista de castellanoparlants SÚMATE. del 2017 al 2021. Sánchez va presidir l’entitat del 2017 al 2021. Va prendre les regnes de SÚMATE quan l’anterior president, Chema Clavero, va dimitir el desembre del 2016 tot al·legant motius de salut.

Montse Sánchez

Amb el President Quim Torra en la inauguració de la nova seu de SÚMATE

 

 

Montse Sánchez

Montse Sánchez

 

 

Què és SÚMATE l’entitat que va presidir Montse Sánchez?

SÚMATE és una associació civil nascuda a Catalunya que defensa el dret d’autodeterminació dels territoris de parla catalana i els drets civils, socials i culturals dels castellanoparlants residents en aquests territoris. Va ser fundada l’any 2013 i es va fer coneguda per la seva defensa de la independència de Catalunya des de la perspectiva dels ciutadans de parla castellana, així com per trencar estereotips que relacionen l’independentisme únicament amb parlants de català.

SÚMATE ha treballat per integrar i donar veu als castellanoparlants dins del moviment independentista, ressaltant que el procés d’independència no és una qüestió exclusiva de llengua sinó una qüestió de drets i llibertats.

Al llarg dels anys, l’associació ha realitzat nombroses campanyes, actes i iniciatives per sensibilitzar sobre aquests temes i per afavorir la integració de tota la ciutadania en el debat sobre el futur de Catalunya.

LA LLUM DE LES DONES IL·LUMINA LA REPÚBLICA

El 30 de gener de 2021 va participar en una taula rodona antològica amb el títol de “La llum de les dones il·lumina la República

També hi van participar, a més de Montse SÁNCHEZ: Dolors SABATER, ex-Alcaldessa de Badalona, de Guanyem Catalunya, candidata per la CUP a la Generalitat, Bea TALEGÓN, Advocada i Periodista. Ester CAPELLA d’ERC, Consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, es va excusar a última hora per raons que aleshores ens semblaven incomprensibles i que ara estan prou clares.

Josep M. Reichardt

Josep M. Reichardt

Equip Editorial de Àgora Quàntica