Astrologia i Tradició (2ª part) a càrrec de Jordi Ratés, astròleg i President d’Àgora Quàntica.

Resum de la conferència: L’Astrologia és una de les anomenades “Ciències del Cel” degut a la seva iniciació desconeguda encara que les referències més llunyanes que tenim amb els paràmetres que ens son familiars avui dia ens porten a les civilitzacions caldea, sumèria i egípcia sense obviar que pintades tassades en uns 10.000 anys d’antiguitat ja anuncien la forma actual en que tractem els signes del zodíac.

Però el misteri de com en aquells temps es va poder arribar a desenvolupar una tècnic astronòmica tan complexa que a més requereix amplis coneixements dels moviments, no solament del nostre sistema solar si no també de moltes de les estrelles visibles, acompanyat d’una excepcional habilitat per aprofundir en l’esperit i l’ànima humana, aquest misteri continua sense desxifrar.

Malgrat els detractors, que si ni han es degut al seu desconeixement de la matèria i sobretot a prejudicis de molts tipus, la carta astral es un retrat psicològic i espiritual de la persona que a més permet anunciar èpoques conflictives i/o positives així com fets concrets de l’avenir al temps que examinar el passat.

Tothom pot practicar l’astrologia però a força d’estudi i molts anys de pràctica que inclouen per la seva complementació coneixements de numerologia i mitologia ja que aquesta ens ajuda a entendre millor els arquetips

Des de temps immemorials el metge també era astròleg, més tard al cridar al metge també venia acompanyat d’aquest. Això va durar fins a finals del segle XIX en molts països fins que desgraciadament es va perdre i dic desgraciadament sobre tot de cara als psicòlegs i psiquiatres que guanyarien molt temps en els seus diagnòstics si coneguessin l’astrologia però la prepotència dels que només volen seguir les noves tecnologies es proporcional a l’estupidesa humana i per això no solament ho ignoren si no que ho denigren.

Ai!, si Jung ho veiés!, ell que admirava tant l’astrologia i que aconsellava el seu estudi i pràctica a tots els seus alumnes.

En aquesta conferència també coneixerem el concepte que tenien els egipcis dels faraons de la creació del mon d’acord amb l’astrologia, concepte que va íntimament lligat amb la seva mitologia basada en el mite de Isis i Osiris.

Les repercussions dels rituals que es van orquestrar al voltant d’aquests mites son la base dels rituals de moltes religions i que, per citar només les més conegudes, van des de Mitra al Cristianisme.

Dia 09-02-2022 a les 19h.

Conferència presencial a:

Espai Àgora Sabadell – Centre Cívic Sant Oleguer

Carrer de Sol i Padrís, 93 – 08203 Sabadell

Si voleu assistir a la conferència Astrologia i Tradició ompliu el següent formulari:

Jordi Ratés
Jordi Ratés