017 – BESSONS

Secció setmanal de difusió de l’astrologia tradicional a càrrec de l’astròleg

Sebastià Robí

En Els Ulls de l’Esperit oferirem els elements fonamentals del simbolisme astrològic i la seva relació amb altres qüestions com són els enigmes que participen de la tradició essencial de la vida:

017 – BESSONS

Bessons – Influència solar: entre el 21 de maig i el 21 de juny. Signe mutable d’aire. Naturalesa masculina. Planeta regent Mercuri. Color groc.

Psicològicament, representa l’activitat intel·lectual, la reflexió, el dinamisme i la flexibilitat. Els agrada mostrar i comunicar. Generalment actuen més en el terreny mental i menys en el sentimental. Intel·ligència viva i desperta. D’esperit àgil posseeixen considerables habilitats. En general la seva atenció està dirigida cap el control de varies activitats. Gran assimilació conceptual. Si han d’escollir, valoren més la quantitat que la qualitat. Amants l’activitat mental. Parladors, poden semblar proselitistes. Són essencialment oportunistes sense que això els impedeixi ser servicials o simpàtics. La seva companyia és apreciada pels seus dots oratoris. Facilitat per a resoldre o sortir de garbulls. Versàtil. Habilitat per a treballs manuals o per a qualsevol activitat de manipulació delicada. Gran capacitat d’assimilació. D’esperit subtil, en ocasions semblen lleugers com l’aire. Capacitat per a comprendre ràpidament. De fàcil tracte dominen l’expressió oral i l’escrita. Recolzen adequadament el seu discurs amb l’expressió gestual. Desig d’aprendre. Bons lectors s’interessen per diversos temes, especialment les obres de literatura o de l’assaig. Curiositat per tot. Busquen informació i transmeten el seu saber a d’altres. Desig d’instrucció. El raonament predomina.

Per a la predictiva, aquest signe, representa les relacions interpersonals i els estudis. Exteriorització. El món androgen. Facilitat de comprensió, educació bàsica, enginy i verb amb lleugera bellesa. Els canvis, l’eloqüència, la raó, els documents i els escrits, la dualitat, la iniciativa en els negocis, el treball intel·lectual, les relacions, els germans i amics de la infància, els veïns, els escrits, les cartes i les novel·les. El comerç, els mitjans de comunicació, les publicacions, els periòdics, els llibres, el món intel·lectual, la premsa, els transports, les temptatives, les experiències repetitives i l’assimilació. Els petits viatges i els desplaçaments. Les autopistes, les carreteres, els camins i les vies de ferrocarril. Les xarxes de comunicació, les xarxes telefòniques o els cablejats de fibra òptica.

Per a la salut, són importants les parts del cos regides: Pulmons, braços, mans, espatlles i nervis. Necessiten cuidar-se o rebre atencions preventives, especialment en la seva joventut. Sensibles d’olfacte. Ràpids i excel·lents reflexos. L’assimilació de l’organisme. Terapèutica associada a les sals bioquímiques de Shüssler: Kalium Muriaticum. Clorur de Potassi.

Inharmònic, poden ser un xic superficials. Critiquen amb vehemència. Mentalment poden esgotar-se amb facilitat. Parlen per parlar sense aprofundir prou. Amb afliccions a Peixos o de Neptú, mentiders i lladres. La salut pot veure’s compromesa per dolors, diarrees o vòmits. Cal vigilar els períodes d’afeccions catarrals, d’exsudació de la fibrina del teixit conjuntiu intestinal, d’infeccions, d’inflamacions i de desordres que puguin afectar al sistema nerviosos.

(pp 50 a 51) – Esteve Carbó P., ASTROLOGIA TRADICIONAL, Manual pràctic, Mandala, J. J. de Olañeta, Editor – Barcelona 2019.

ELS ULLS DE L'ESPERIT
ELS ULLS DE L’ESPERIT

Sebastià Robí. Astròleg i especialista.