018 – CÀNCER

Secció setmanal de difusió de l’astrologia tradicional a càrrec de l’astròleg

Sebastià Robí

En Els Ulls de l’Esperit oferirem els elements fonamentals del simbolisme astrològic i la seva relació amb altres qüestions com són els enigmes que participen de la tradició essencial de la vida:

018 – CÀNCER

Càncer – Influència solar: entre el 21 de juny i el 23 de juliol. Signe cardinal d’aigua. Naturalesa femenina. Planeta regent la Lluna. Color blanc.

Sensibles al que succeeix exteriorment. Disposen de força memòria, paciència i capacitat de reflexió. Vinculats als records acostumen a ser familiars. Treballadors discrets. Creatius gràcies a la seva important imaginació. Intuïtius. Tenen una desenvolupada visió factible de les coses. Dominen els temes relacionats amb la llar, l’alimentació, els remeis casolans i la cuina. Previsors, estalviadors, ordenats i nets. Senten molt gust per la seva intimitat. Estimen les reunions, les recepcions, la bona taula i tot allò que embelleix i enriqueix la vida. Generen una espontània i generosa hospitalitat. La seva sensibilitat, generalment molt desenvolupada els permet passar per experiències psíquiques. Bons coneixedors de la psicologia humana. Recerquen la comoditat, la contemplació i el confort. Aprecien tot allò que fa referència a la tradició. Necessiten residir en ambients que els siguin favorables. Gust per la vida social i fraternal. Amplis de mires i un xic aventurers. Els agrada viatjar, sobretot per mar. Sensibles. Intenten freqüentar espais tranquils amb silenci o amb poc soroll. Encaixen esportivament les frustracions. Fidels, resistents i confiats. Saben deixar anar allò que marxa i accepten allò que presenta el destí. Desgastant els obstacles amb tenacitat, acostumen a guanyar.

Per a la predictiva, aquest signe, representa la interiorització, el moviment d’acoblament, l’emoció i la sensibilitat. Simpaties maternes o femenines. Capacitat d’estalvi. Receptivitat, memòria, tenacitat. Gran influència de l’entorn. Imaginació fèrtil. Cerca d’un ambient simpàtic. Tenaç. Psicològicament, reservat, propietari, susceptible a les bones influències. Certa resistència a les adversitats. Interiorització. Domini del món psíquic. Emoció, intuïció, sensibilitat per allò que passa a l’entorn social. Ambient i vida familiar. Moviments i canvis. Fantasia, memòria i sentimentalitat. L’element aquós, la maternitat, la calor humida, la família i el món femení, la generació i el món de les parteres, la llar paterna, els pares i els avantpassats, l’edat adulta. La genètica. La llar. Les fluctuacions del destí, la roda de la fortuna, l’estiu. El passat. El poble o el seu suport. Allò propi del món femení, les dones, les masses, els monuments públics, l’aigua, el mar, els rius, el temps i les seves variacions, les societats, les reunions, les collites. Estanys, llacs i dipòsits d’aigua. Places públiques i espais per als vianants o amb molta gent.

Per a la salut, aquest signe, representa el predomini del sistema digestiu. Generalment i, malgrat l’aparent fragilitat de moviments, disposen d’una important resistència física. Sobreabundància de glòbuls blancs. Predominen les funcions digestives de l’organisme. Per evitar els còlics, infusions de camamilla, marialluïsa, menta i tarongina. Psicològicament representa el predomini de les emocions. Parts del cos regides: L’estómac i el seu desenvolupament particular, el bust, la caixa toràcica i els pits. Terapèutica associada a les sals bioquímiques de Shüssler: Calcarea Fluorica. Fluorur de Calci.

Inharmònic, persones molt susceptibles, influenciables o sempre pendents d’allò que diu l’entorn social. Pessimistes, poden arribar a ser erràtics, autoritaris i poc clars encara que no disposin d’arguments. Variables emotivament, arriben a la infidelitat per pures paranoies. En ocasions impacients. Ancorats en el passat arrosseguen fantasmes i queixes. Capritxosos. Poc combatius poden abandonar amb facilitat. Passivitat fins a l’extrem. Psicològicament depressius i pessimistes reaccionen davant d’una frustració de forma punitiva contra ells mateixos. La salut pot veure’s compromesa per anèmies, estrès o patiments imaginaris. Sovintegen còlics, dolors d’estómac i molèsties a la part lumbar. Amb el pas del temps, afluixament de l’elasticitat epidèrmica, esquerdes a la pell, dilatació del cos o de la panxa, hemorroides, esquerdes a les mans i relaxació o canvis que afecten l’úter. Desarreglaments intestinals, gastràlgia, hidropesia, tos, càncer o clorosi.

Esteve Carbó P., ASTROLOGIA TRADICIONALManual pràctic, Mandala, J. J. de Olañeta, Editor – Barcelona 2019.

ELS ULLS DE L'ESPERIT
ELS ULLS DE L’ESPERIT

Sebastià Robí. Astròleg i especialista.