019 – LLEÓ

Secció setmanal de difusió de l’astrologia tradicional a càrrec de l’astròleg

Sebastià Robí

En Els Ulls de l’Esperit oferirem els elements fonamentals del simbolisme astrològic i la seva relació amb altres qüestions com són els enigmes que participen de la tradició essencial de la vida:

019 – LLEÓ

Lleó – Influència solar: entre el 23 de juliol i el 23 d’agost. Signe fix de foc. Naturalesa masculina. Planeta regent el Sol. Color taronja.

Un dels trets més característics és la noblesa de caràcter. Tenen bon cor, encara que de vegades volen situar-se per damunt de les contingències i dels altres. Es lliuren a fer favors sense demanar res a canvi. Majestuosos. Amos de si mateixos, poden bolcar-se per ajudar als humils i protegir-los. Naturalesa generosa. Sentiments i gustos elevats. Es mostren sincers i honrats. Íntegres i magnànims, fins i tot poden actuar amb compassió enfront dels seus enemics. S’expressen sense embuts. Busquen resoldre i evitar mals majors. Disposen d’un do natural per a dirigir i gestionar empreses. Sense utilitzar la força s’imposen. Magnetisme personal. Reforçats pel seu prestigi tendeixen a desenvolupar una gran confiança en ells mateixos. Esperit ampli i sintètic. Senten una sana atracció pels plaers, la bellesa, el que és majestuós o luxós. Mostren el mateix interès i entusiasme pels plaers que pel treball o el comandament. Persones d’acció. Inclinats a organitzar i manar. Aptituds teatrals. Sentit de la grandesa, generositat natural, ostentació. Donen la seva confiança amb facilitat. Elevat sentit de l’honor. Practiquen el bé sense interessos creats. Busquen l’augment de prestigi. La seva sensibilitat és rica i matisada, generalment aprecien l’art i la cultura. Exteriorització, voluntat, sinceritat, fidelitat i magnanimitat.

Per a la predictiva representa el foc, la calor i les canícules de l’estiu. L’organització empresarial. Els jocs. Entusiasme, glòria, comèdia, plaers, franquesa. Les persones importants. El migdia. Els països càlids. Les feres. Els nens, els amors, les especulacions, el món artístic i teatral, les diversions, l’elevació i la fama artística. Àrees dedicades a l’ensenyament. Escoles i instituts d’educació. Teatres i espais per a espectacles. Psicològicament afectuosos, nobles i estables.

Per a la salut, aquest signe depèn en part dels adequats hàbits diaris. Fort constitució física. Disposen d’una excel·lent vitalitat. Parts del cos regides: Cor, esquena i columna vertebral. Terapèutica associada a les sals bioquímiques de Shüssler: Magnesia Phosphorica. Fosfat de Magnesi.1

Inharmònic, en els conflictes poden experimentar enganys, infidelitats i traïcions. Sequedat o aridesa de caràcter. Moltes ganes de brillar. Tenen atacs i còleres sobtades. Arrogants arriben a un tracte humà distant o fred. Depenent dels planetes afligits poden ser altius, dominadors, orgullós, petulants o poden caure en la pompa. Mesquinesa. Fàcilment arriben a la tirania. La salut es veu perjudicada pels mals hàbits alimentaris o la ingesta de fàrmacs o de drogues. Han de vigilar el cor i la circulació arterial. Neuràlgies oculars, cefalàlgies després de treballs mentals, còlics flatulents, asma, tos espasmòdica, creixent prostàtic, deficiència del locomotriu, insomni per poc reg sanguini al cervell, contraccions i rampes a les cames.

1 Sal molt apropiada per a combatre tot tipus de dolor, és present als ossos, dents, teixits nerviosos, vasos sanguinis, cervell, columna vertebral i esperma. Ajuda a reduir el colesterol.

Esteve Carbó P., ASTROLOGIA TRADICIONALManual pràctic, Mandala, J. J. de Olañeta, Editor – Barcelona 2019.

ELS ULLS DE L'ESPERIT
ELS ULLS DE L’ESPERIT

Sebastià Robí. Astròleg i especialista.