023 – SAGITARI

Secció setmanal de difusió de l’astrologia tradicional a càrrec de l’astròleg

Sebastià Robí

En Els Ulls de l’Esperit oferirem els elements fonamentals del simbolisme astrològic i la seva relació amb altres qüestions com són els enigmes que participen de la tradició essencial de la vida:

023 – SAGITARI

Sagitari – Influència solar: entre el 22 de novembre i el 21 de desembre. Signe mutable de foc. Naturalesa masculina. Planeta regent Júpiter. Color turquesa.

Personalment els nascuts sota el Sagitari són simpàtics, francs i lleials. Dinàmics. Curiosos i força divertits. Molt independents. Amb cordialitat donen la seva opinió. S’entusiasmen amb facilitat i es confien ràpidament. Respectuosos, acaten l’ordre establert, la jerarquia, els costums i les idees dels altres. Són aptes per a manar i també per obeir. Estimen els honors, la consideració social, el tracte cordial i el confort. Disposen d’un esperit ampli de mires. Didàctics s’interessen pels diversos problemes de la societat tant econòmics com a socials. Gust per les discussions i les controvèrsies controlades que representen un intercanvi d’idees. Molt benvolents, amics de la concòrdia, del bon enteniment i de la pau. Estimen la vida natural a l’aire lliure, l’espai, la caça, l’equitació, i fins i tot l’aventura i el risc dins d’un ordre. Bons administradors. Considerables facultats per a l’organització. Generalment practiquen esports. Aprecien la bona taula i els plaers de la vida ja que hi ha en ells una tendència material i sensual que no abdica mai. Molt afectuosos i sensibles, s’entendreixen amb facilitat. Gran alè idealista. Alegres, entusiastes, ardents, simples i honestos. Necessitat d’exteriorització sense excessos. Actius i emprenedors, estimen el treball tant com el joc. Individus de mentalitat constructiva, portats a expressar les seves tendències en tots els terrenys. No es detenen davant els obstacles sobrepassant fins i tot els límits imposats. Gust per viatjar i conèixer altres mons. Les seves preocupacions socials poden portar-los a un cert inconformisme però els serà difícil transgredir. Atracció pel bé, allò que és just, l’elevat o que respira moralitat natural. Busca canviar d’ambient per a millorar. Els és important sentir-se lliures. Es mantenen sempre amb una aparença juvenil independentment de l’edat. Els agrada la vida amb moviment.

Per a la predictiva, aquest signe, representa als països estrangers. Els viatges llargs o els llocs geogràfics llunyans de la residència habitual. Les coses curioses i atractives. Les empreses arriscades. El comerç a l’engròs. La vida a l’aire lliure i els exercicis físics. La dansa. Els esports. Les carreres de cavalls. La velocitat. Les apostes. L’accés a la fortuna. Ordre i legalitat. La religió i els alts càrrecs eclesiàstics. Les qüestions processals de la justícia. La profecia. Les colònies, les expedicions llargues, el comerç amb l’estranger i la navegació intercontinental. Els descobriments importants. Els savis, l’església i la llei. El poder judicial. El poder legislatiu. El senat. Els espais destinats a les pràctiques esportives. Els terrenys utilitzats a les curses. Els camps de futbol, rugbi i altres esports a l’aire lliure com els destinats al de tir a l’arc. Edificis de culte i esglésies. Torrasses. Personalment, desprenen entusiasme, optimisme, vitalitat, intuïció, independència, esperit aventurer i adaptabilitat. Procuren fer estudis elevats o universitaris. Exteriorització. Audàcia. Filosofia. Despreocupació davant un perill.

Per a la salut, representa la força expansiva de l’organisme. Disposen d’una excel·lent vitalitat que els permet superar amb èxit les malalties que els presenta el destí. Habitualment, tenen necessitat d’activitat física que canalitzen mitjançant la pràctica de diversos esports. En alguns casos els accidents esportius influeixen en la seva salut, però els superen amb eficiència. Reflexos ràpids. Aspecte vigorós fins i tot amb l’edat. Parts del cos regides: Cuixes, natges i malucs. Terapèutica associada a les sals bioquímiques de Shüssler: Silicea. Òxid de Sílice.1

Inharmònic, perill d’exageració en les seves manifestacions. Períodes d’excessos en diversos camps que poden perjudicar-lo física i psicològicament. Bulímia.2 Flatulències. Digestions pesades. La falta d’esport regular dificulta els processos de recuperació. Obesitat. Sobrepès. Empitjorament general de l’estat de l’organisme. Esgotament, desnutrició i envelliment precoç. Gota, dislocació de malucs, fractures de fèmur i de la clavícula. Risc de sofrir accidents per pràctiques esportives arriscades. Trastorns sanguinis, malalties hepàtiques. Flebitis. Feblesa pulmonar. Tuberculosi.

1 Sal necessària per a completar la formació de col·lagen i pel bon funcionament dels teixits conjuntius.

2 Sobtada sensació de fam insaciable que pot aparèixer en determinats malalts d’úlcera gàstrica, de diabetis o en quadros neuròtics.

ELS ULLS DE L'ESPERIT
ELS ULLS DE L’ESPERIT

Sebastià Robí. Astròleg i especialista.