016 – TAURE

Secció setmanal de difusió de l’astrologia tradicional a càrrec de l’astròleg

Sebastià Robí

En Els Ulls de l’Esperit oferirem els elements fonamentals del simbolisme astrològic i la seva relació amb altres qüestions com són els enigmes que participen de la tradició essencial de la vida:

016 – TAURE

Taure – Influència solar: entre el 20 d’abril i el 21 de maig. Signe fix de terra. Naturalesa femenina. Planeta regent Venus. Color rosa o verd.

Aparença tranquil·la. Destaquen per la seva capacitat de resistència, paciència, calma i prudència. Materialistes, tenen sentiments duradors i profunds. Coratge enfront les adversitats. Benevolència un xic ingènua. La seva mentalitat elabora lentament. Es mouen amb gràcia. Maneres de fer reservades. Cerquen l’anàlisi. Capacitat de concentració. Ponderats i reflexius. Fidels i confiats. Realitzen un esforç lentament i de forma mesurada. Segurs de si mateixos. Acostumen a arribar sense defallir. Sembla que no tinguin pressa. Constructors al seu ritme. Molt treballadors, mai gasten l’energia sense miraments. Gustos naturals i sans. Amants i generosos. Gaudeixen dels plaers. Si es dediquen als massatges són bons terapeutes. Afables fins a cert límit. Poc parladors, més aviat estan callats. Els agrada el confort, els diners, els béns materials, tot el que és positiu en pla pràctic o que té un sòlid valor temporal, la bona vida i la bona taula. Poden fer favors i prestar serveis. Realistes i conservadors. Artistes amb talent si dominen la pintura, la música o el cant. No sempre es preocupen del temes espirituals però quan els abracen defensen filosofies estables. Facultats artístiques en l’execució. Atracció per l’harmonia i la bellesa de les formes. Sovint realitzen proeses físiques pel plaer de fer-les. No els agrada massa canviar costums o de línia de conducta. Saben com conduir la seva vida. Senten repugnància per les intrigues. Eficients realitzadors i col·laboradors. Bons empresaris en general i, més concretament, a nivell agrari. Cerquen la seguretat material amb una gestió basada en el càlcul. Respecten les tradicions.

Per a la predictiva, aquest signe, representa la natura, les terres, la vida al camp i les construccions. La força física constant. Les coses estables i segures. La gestió, l’eficiència i els guanys. L’elaboració pràctica. Els terrenys, les construccions, els edificis públics, l’agricultura, el món financer, els bancs, les caixes d’estalvi i les asseguradores. L’estabilitat en qualsevol terreny. L’evolució lenta però segura de les coses. Les planes, els prats, els jardins i els camps. La terra i els espais en estat salvatge.

Per a la salut, els són favorables les teràpies protectores de coll i bronquis com les infusions d’eucaliptus, fonoll, brots de pi, regalèssia i malves. Disposen d’una constitució física estable. Adequada capacitat d’absorció de l’organisme. Considerable força física. Poden arribar a viure fins a edats avançades. Parts del cos regides: Coll, gola i laringe. Terapèutica associada a les sals bioquímiques de Shüssler: Natrum sulphuricum. Sulfat de Sodi.

Inharmònic, lentitud de moviments. Poc flexibles segueixen estrictament la rutina. Goluts. Les malalties més usuals els perjudiquen el coll i la veu. Poden veure augmentar les toxines en sang si no vigilen els excessos alimentaris. Les afliccions poden ser per trastorns hepàtics, cansament, inflamació i excés d’àcid úric. Recomanable infusions depuratives per a la sang o per a orinar. També poden evitar els episodis de restrenyiment prenent oli d’oliva, mel i freixe. Poden patir esgotament o èpoques d’incontinència.

(pp 49 a 50) – Esteve Carbó P., ASTROLOGIA TRADICIONAL, Manual pràctic, Mandala, J. J. de Olañeta, Editor – Barcelona 2019.

ELS ULLS DE L'ESPERIT
ELS ULLS DE L’ESPERIT

Sebastià Robí. Astròleg i especialista.