Jordi Ratés i Esteve

Cardenal Reig 15, 9º – 4ª

08028 Barcelona

Tlf: +34 93 333 99 92

Móvil: +34 649 46 35 46

E-mail: jordirates29@gmail.com

Barcelona, 13 d’Octubre de 2019

ICUB

SR. JOAN SUBIRATS

BIRRIA

Al mes de Setembre de l’any present la gent ja teníem el programa d’activitats del casal Pere Quart que va ser imprès prèvia autorització del organisme que vostè dirigeix.

Jo tenia dues xerrades adjudicades, una el 8 de d’Octubre que tractava sobre la relació de l’astrologia amb l’esperit i l’ànima així com la interpretació que feien els egipcis d’aquesta astrologia i la repercussió que va tenir sobre la base de la seva fantàstica mitologia basada en Isis i Osiris i que és allò que en diem “la mare dels ous”

La segona a la setmana següent, el 15 d’Octubre, sobre el previsible futur de les relacions Catalunya amb Espanya així com els terminis en que s’anirà produint el més que segur canvi de paradigma que ja està venint i que afectarà al mon sencer.

L’univers en que jo em bellugo sr. Subirats és molt seriós, va des de l’astrologia, com és obvi per tot el exposat anteriorment, fins l’estudi de l’origen de les religions on estem molt influenciats per Mircea Eliade entre altres, la antropologia social, els presocràtics i els seus mentors, els egipcis.

Aquesta última hagués anat molt be per el seu equip evidentment format per gent cartesiana (segle XVII) que a la fi no han pogut passar del mecanicisme de Newton (segles XVII i XVIII) Així, amb tres-cents anys de retard no podrem anar mai be.

D’aquí que només pensin en cremar bruixes

Sr. Subirats, en sabrem més o menys, o farem millor o pitjor però com pot apreciar les intencions de ser seriosos i son i des de fa molt, molt temps (jo ja tinc 75 anys).

O sigui que de bruixots i fantasmes res de res i de fantasmades encara menys.

Si ens volem centrar en l’astrologia donat que es el que ens afecta en aquests cas li diré que estic integrat en un grup que ens diem Astròlegs per la República format per només sis membres del que jo soc l’únic amateur i els altres cinc son grans professionals:

Els hi detallo seguidament per si vol entrar al Facebook a veure si en troba algun:

 • Jesús Gabriel, escriptor, coach (molt reconegut), crític de cinema i col·laborador d’infinitat de programes arreu i autor de varis llibres d’investigació.

 • Gemma Blat, filòloga, autora de varis llibres

 • Mar Tort, empresària d’èxit amb sucursals a països sud americans filla de la famosa Mariló Casals ja desapareguda que va tenir durant molts anys un programa a TV3 que interessava a tot Catalunya perquè els catalans som una colla de brètols (menys vostès clar, que viuen a L’Olimp)

 • Josep Lluis Belmonte, enginyer i antropòleg, treballa a cavall entre BCN i Miami es Master d’Astrologia Cultural per la Universitat de Gal·les

 • Francesc Castellano, astròleg

 • Nota per a navegants del secà: a tots els països amb democràcia consolidada, vull dir sense il·luminats als centres culturals, hi ha universitats que cursen la carrera d’astrologia.

Quines coses té la mundologia i la cultura sense cotilles, no sr. Subirats?

Per si se li acudis que som com transhumants de fires (per altra banda una professió preciosa) li faig saber només de mi per no cansar-lo, que aquestes xerrades que els seus inquisidors m’han anul·lat de manera tan elegant ja les he donat i les tornaré a donar a:

L’Ateneu Barcelonès (temple de la cultura catalana, dic jo, pobre de mi que no se res)

Reial Cercle Artístic (temple de les Arts, dic jo, pobre de mi que no se res)

Biblioteca Arús (temple de la infecta maçoneria, dic jo, pobre de mi que no se res)

I molts altres Fòrums que li puc referènciar si ho desitja, cap d’ells sota la bota sectària de l’ ICUB perquè si no la gent hagués quedat sense sentir-nos

Com podrà apreciar aquí de sense sostre amb domicili desconegut ni un, aquests pot ser els té vostè sota les seves ordres diria jo.

M’explico, a veure com pot defensar aquest patracol de despropòsits:

 1. Desprès d’haver gaudit de un mes i mig o dos per rebutjar les xerrades varen tenir la supèrbia, la falta de professionalitat, el menyspreï i la falta d’ètica de prohibir-les 24 HORES ABANS. Quan ja teníem unes 60 persones entre el casal i nosaltres que volien venir.

Vostès, tan impregnats de socialisme ni varen pensar en la programació de l’acte, només en mirar-se el melic neo/pijo/intelectual de pacotilla que els alimenta l’ego i a la gent que la bombin.

 1. Quantes vegades reuneix vostè 60 persones al voltant dels seus cursets i/o xerrades dels casals? Ja li diré jo: molt rarament. Com pot veure el tema atreu molta més gent que la resta d’actes que els seus ínclits autoritzen però no, el més important és aplicar el “pensament únic” entre altres coses perquè amb dos ja sens fa difícil accionar la neurona que sembla s’atabala molt fàcilment.

 2. No ho sé, però no m’estranyaria que la majoria dels seus ínclits fossin psicòlegs o quelcom similar, jo no entro en valoracions però tots els meus amics psiquiatres diuen que aquesta és una carrera de “chichinabo” i la veritat és que jo tinc moltes experiències personals amb ells que encara fan suau l’opinió dels psiquiatres perquè quasi sempre acrediten aquella dita tan famosa: “l’ ignorància sempre és proporcional a la supèrbia” (a l’inrevés també funciona)

 3. No sé com valorarà vostè la decisió d’anular taxativament les xerrades astrològiques però li puc assegurar que ho he comunicat a molta, molta gent de condicions ben diferents (aquí he estat una mica pervers ho reconec) i les opinions giren totes al voltat de: “torna l’ Inquisició” (sobre tot aquesta), Torquemadas de la Colau (lo de la Colau no ho sé però ho deien), analfabets, retardats, sectaris (també molt), etc, i no segueixo per raons evidents.

 4. Sobre el “detall” d’anul·lar-ho tot 24 hores abans suposo que no necessita que li faci arribar els comentaris ben escaldats de la gent.

Be, jo diria que ja en te prou per saber de que van alguns del seu equip i el que opinem d’ells nosaltres en particular i la gent en general. Vull pensar que segurament vostè no tenia ni idea de tot això però com que és el seu cap no pot evitar entrar també amb tots ells a la categoria de BIRRIA

Em retiro, no sense abans oferir-li si ho desitges el programa de les nostres properes conferències a veure si així enlairem una mica l’esperit que diria jo que vola baix.

Atentament

Jordi Ratés i Esteve

Nota. – Encara que sempre ho atendria en principi no és la meva intenció mantenir cap intercanvi d’opinions amb vostès