Respecte a la conformació dels Consells Locals del CxR, amb la deguda diversitat i transversalitat i que no sigui una calca d’altres moviments, associacions i/o plataformes sorgides des del començament del procés d’independència, com “Reinicia Catalunya”, la “Crida” etc. i que a la vista està que no han aconseguit la unitat necessària per presentar batalla a l’estat espanyol, perquè han prevalgut els interessos dels partits i amb ells les cadiretes que permeten viure de la política sigui autonomista o no: el que és important és viure de la política.

Per aquest motiu el meu desencís és molt gran i la meva desconfiança envers els partits dits independentistes és absoluta quant a que siguem capaços de presentar batalla liderats per ells. És veritat que uns partits més que uns altres són culpables de la situació de desconcert i desunió de l’independentisme, i no és menys cert que el partit de Puigdemont sembla ser el que més ha instat a la unió, desconec els veritables motius, però una cosa està clara el President és el gran enemic a batre.

El President Puigdemont és l’únic capaç de desestabilitzar l’estat espanyol i fins i tot enquadrar a Europa envers a la justícia independent de la política i dels interessos econòmics dels estats membres, afortunadament el concepte de democràcia està molt més interioritzat en la majoria dels membres del Club dels 27.

A la vista de les recomanacions per conformar els Consells Locals del CxR, em fa enrere que volen tornar a fer confiança als polítics que, per activa y per passiva, sabem que no seran mai capaços de lluitar units per al principal objectiu, deixant per quan toqui les seves discrepàncies ideològiques i lluites pel poder. Tan sols cal veure els punts 2.1 i 2.2 de les recomanacions del Consell per la República, per adonar-nos que no comencem bé:

“2.1. Tot Consell Local estarà constituït per:

regidors i regidores del municipi que pertanyin a partits favorables a la instauració de la República Catalana –o també consellers o conselleres de districte en el cas de Barcelona-, les entitats partidàries de la independència amb presència al municipi, els ciutadans i les ciutadanes individuals que així ho desitgin, en base a criteris de pluralitat.

En aquells casos en què no es donin aquestes circumstàncies, s’avaluarà cas a cas per part de l’òrgan pertinent del Consell per la República la idoneïtat de la seva constitució i, en cas que es consideri adequat, es proposaran les mesures correctores a prendre.

2.2 L’òrgan executiu del Consell Local estarà compost:

pels i les representants o pel conjunt dels grups municipals, representants de les entitats, pels ciutadans i ciutadanes a títol individual elegits democràticament a aquest efecte.”

Per tot plegat sóc de l’opinió que mentre no apareguin un grup de prohoms dintre del món cultural i intel·lectual i que no estiguin vinculats directament en cap partit i que siguin capaços de liderar un moviment del poble des de a baix i amb la condició expressa de què els partits participin, si volen, quan se’ls necessiti com a mers instruments polítics al servei real del poble, cosa que ara no fan, i algun dia ho hauran de fer.

I per resumir i deixar-ho ben clar, jo em manifesto votant de Junts però no els vull liderant el projecte del Consell per la República, en conseqüència farien bé el President Puigdemont, la Clara Ponsatí i en Comin de desvincular-se de Junts o per el contrari posar els seus càrrecs dintre del Consell a disposició de la militància.

Molt humilment aquesta es la meva opinió en quan a mantenir l’esperança de veure algun dia la nostre Catalunya com un País independent i lliure com qualsevol altre del nostre entorn democràtic mundial.

Miquel Alvira Alòs (un ciutadà de a peu) – 1,05h am del 10-12-2021

Miquel Alvira i Alòs

Miquel Alvira i Alòs