ÀGORA QUÀNTICA Presenta:

ORIOL PARREÑO

Guionista d’«El Foraster» i d’altres obres d’èxit a les televisions, director i presentador.

MAKING OFF DE LES SÈRIES

Oriol Parreño és un guionista, director i presentador de televisió català. Ha participat en diverses sèries i programes de TV3 i TVE, com ara El Foraster, El Paisano, Fake Night i Tot anirà bé. Aquest últim és una sèrie de docu-ficció que explica la vida d’un guionista estressat, interpretat pel mateix Parreño, amb un toc d’humor i surrealisme. Parreño també ha col·laborat amb Catalunya Ràdio i ha escrit guions per a dibuixos animats com Misha, la Gata Violeta. Actualment és soci fundador de la productora DeMurphy Media i ha dirigit el programa Fitmés per a TVE amb Cesc Escolà. Parreño té una llarga trajectòria com a creador audiovisual i ha treballat amb diferents formats i gèneres, des de l’entreteniment al periodisme.

Oriol Parreño és un guionista de programes de televisió conegut pel seu talent i creativitat en la indústria de l’entreteniment. Tot i que no hi ha molta informació disponible sobre la seva vida personal, la seva obra ha deixat una empremta indeleble en la televisió i ha estat fonamental en el desenvolupament de programes d’èxit i aclamats per la crítica.

Parreño va començar la seva carrera en la indústria televisiva escrivint guions per a sèries de comèdia. Amb el seu enginy i habilitat per crear diàlegs entretinguts i situacions humorístiques, ràpidament es va fer un nom entre els productors i directors de televisió. La seva capacitat per connectar amb l’audiència i fer-los riure ha estat una de les raons principals del seu èxit.

A mesura que la seva carrera avançava, Parreño va començar a experimentar amb altres gèneres, com ara el drama i la ciència-ficció. La seva versatilitat com a guionista li ha permès de treballar en diversos projectes i adaptar-se a les necessitats dels creadors de contingut i les expectatives del públic.

Un dels seus treballs més coneguts és una sèrie de televisió que combina elements de comèdia i drama, en la qual Parreño va crear personatges únics i entranyables que han captivat l’audiència. Aquesta sèrie va rebre múltiples premis i elogis per la seva originalitat i profunditat emocional, consolidant la reputació de Parreño com un dels millors guionistes de la seva generació.

En els últims anys, Oriol Parreño ha continuat treballant en projectes de televisió de gran impacte, tot col·laborant amb altres guionistes i creadors de contingut per donar vida a històries apassionants i personatges memorables. La seva dedicació a la indústria i el seu compromís amb la creativitat i la innovació asseguren que Parreño continuarà sent una figura destacada en el panorama televisiu durant molts anys més.

 

 

Jordi Ratés

Jordi Ratés

Astròleg. Coneixedor de temes ocults i de temes intrigants que ens deixen perplexos. És el president de l’entitat Àgora Quàntica dedicada a la divulgació d’aquests temes.