El periodista Joan Ortiz* recull quinze mirades sobre la República del demà

“Una República Consciente” s’adreça al públic espanyol per explicar la realitat catalana i aporta les visions de pedagogs, científics i filòsofs sobre com volen que sigui la societat del futur**

*https://www.naciodigital.cat/noticia/214503/periodista-joan-ortiz-recull-quinze-mirades-sobre-republica-dema

Diumenge 14-03-2021, a les 19h.

Presentació del llibre UNA REPÚBLICA CONSCIENTE. 15 CONVERSACIONES PARA LA REFLEXIÓN

Dades d’accés per Zoom:

https://us02web.zoom.us/j/82212973983?pwd=RHlTb2RsRkJoZFhIQVhHSGhtL3Z4Zz09

Meeting ID: 822 1297 3983
Passcode: 397114
One tap mobile
+34843685025,,82212973983#,,,,*397114# Spain

a càrrec del seu autor Joan Ortiz i Serra**

A la primera part, el llibre situa el procés d’emancipació nacional de Catalunya com a resultat natural de l’evolució dels temps. I, entre d’altres, parla de:

🟢La Independència com a necessitat i mèrit evolutiu de Catalunya i d’Espanya.
🟢La destrucció del concepte “Espanya” i les resistències als canvis polítics profunds.
🟢Nacionalisme, identitat i aferrament.
🟢República i Ideals: Llibertat, Igualtat i Fraternitat.

A la segona part, publico l’entrevista a 15 persones que lideren, coneixen o participen d’iniciatives que s’avancen a les societats del futur. Iniciatives que contribueixen al desenvolupament de la consciència de tots aquells que s’hi veuen implicats. Ho faig amb la voluntat de compartir idees amb l’imaginari col·lectiu que ens portin a reflexionar i a imaginar sobre el futur que volem a partir d’allò que ja existeix. Iniciatives en el terrenys de:

– 🔊La Cultura
– 🔊L’Educació
– 🔊La Sanitat
– 🔊L’Economia
– 🔊La Justícia
– 🔊El Medi Ambient

* Ortiz és un periodista inquiet. “Després de sis anys a Tele Sur, explicant la realitat catalana a un públic llatinoamericà, vaig pensar que ja era hora de mostrar als lectors espanyols el que està passant a Catalunya i el que vol la societat d’aquest país des d’un prisma no polític, sinó com a producte d’un impuls evolutiu”. És el que fa Ortiz, “intentar explicar que és necessari que els pobles es puguin representar a ells mateixos davant la comunitat internacional”.

Autor del llibre “Una República Consciente, 15 conversaciones para la reflexión”. Parla de l’impuls espiritual que conforma l’obra centrat en tres conceptes: “Llibertat, Igualtat i Fraternitat”. N’explica el seu origen cabalístic i els presenta des de l’òptica del procés d’emancipació nacional que vivim a Catalunya.
Joan Ortiz i Serra. Barcelona, 1980. Comunicador. Locutor de Ràdio i reporter de Televisió. Llicenciat en Periodisme i en Història de l’Art. Estudiant de Càbala, alumne directe de Josep Lluís Caritg des de 2003.

Josep M. Reichardt

Josep M. Reichardt

Equip Editorial de Àgora Quàntica