Líderes y referentes

Article d’opinió publicat per el Jutge José María Asencio Gallego, a https://www.informacion.es/

Lliurepensament i autocensura

Article d’opinió publicat per el Jutge José María Asencio Gallego, a https://www.informacion.es/ el 26-03-2023

article d’opinió publicat per el nostre amic el jutge José María Asencio Gallego, a EL PUNT AVUI, el dia 28 de desembre de 2022.

Lliure pensament i autocensura,Taula Rodona que tindrà lloc el dia 21 de setembre del 2022 a les 18,30h al Centro Cívico Cristalerías Planell, Carrer del Dr. Ibáñez, 38, 08014 Barcelona, també es podrà seguir per Zoom:

Lliure pensament i autocensura, amb la participació de Bea Talegón, Lluis LLach i José Mª. Asencio. Moderador Jordi Pesarrodona.

Galeria de Fotos:

Lliure pensament i autocensuraLliure pensament i autocensuraLliure pensament i autocensuraLliure pensament i autocensura

Lliure pensament i autocensura

Lliure pensament i autocensuraLliure pensament i autocensura

https://www.diariocordoba.com/cultura/2022/12/05/jose-maria-asencio-canto-libertad-79607190.html

 

LLIURE PENSAMENT I AUTOCENSURA

El lliure pensament és l’acte conscient a la recerca del coneixement íntim, la capacitat de ser un mateix com ha resultat de les nostres vivències o les que observem dels altres i les reflexions que comporten i que son conseqüències glorioses que fan despertar la nostra capacitat de veureu tot des de la nostra consciència.

El Lliure pensament va més enllà del raonament, del logos, el lliure pensament necessita originàriament anar a veure del mite com a font de recerca per estimular la imaginació més profunda i versàtil i així ser capaç d’arribar afer una anàlisi seriós i ara si, conscient, dels símbols que ens faran coneixedors del origen per així després fixar les opinions que seran la base de la nostra personalitat lliure i per tant canviant si ho creiem convenient cosa que ens portarà a la confiança en nostres mateixos.

El més oposat és el pensament dogmàtic que sempre comporta la submissió a no importa quin tipus d’autoritat que mai buscarà la nostra conveniència si no la seva. Cap de les persones que a la seva vida han assolit fites, conegudes o no per els altres, han tingut l’acatament com a norma ja que si hagués estat així les seves accions no podrien haver arribat a port.

El que pren l’actitud de lliure pensador ho és per sistema amb tot. No tracta de ser-ho només davant de idees religioses, polítiques, socials, etc. Ho és per sistema, com a norma, és un rebel segons la societat però també podem considerar que la rebel és la societat immobilista donat que quan naixem ho fem despullats de roba però també de prejudicis i el normal seria seguir aquest camí, sempre que no perjudiqui a ningú, i no deixar-se dominar per dogmes i morals, que sempre resulten ser moralines. Son aquestes i no altres les que no deixen créixer la consciència, per tant elles son les rebels.

Respecte de la autocensura és evident que només pot comportar, expressant-nos metafòricament, que malestar, tant físic com emocional. No manifestar el que sentim pot resultar inclòs lògic davant de determinades eventualitats però mai com a norma ja què és evident que és una renuncia a la llibertat i la dignitat a més de ser un comportament social inconseqüent per el que actua com una falta de respecte als altres donat que arrastra a enganyar i confondre’ls.

No podem oblidar que la autocensura és un exercici dur i difícil i que son molts, per no dir tots, els escenaris que se’ns obren a l’hora d’actuar així per raons que poden comportar enormes pressions si ens declarem obertament sobre tot en les societats dominades per sàtrapes o teòlegs què al punt i a la fi ve a ser el mateix.

Però si que a un o altre nivell, el què és pugui a cada moment, ens tenim que alliberar per respirar amb la dignitat que la nostra consciencia necessita i també per la nostra salut mental i espiritual cosa que ens permetrà tenir una relació més fluida amb el nostre entorn i que repercutirà en la pau de la consciencia que és del que és tracta.

Lliurepensament i autocensura

Bea Talegón

Bea Talegón, Advocatessa i Periodista

 

 

 

 

 

 

 

Lliurepensament i autocensura

José Mª Asencio

 

José Mª. Asencio, Jutge i Escriptor

Lluís Llach

Lluís Llach, Músic i Diputat

 

 

 

 

Biografia
José María Asencio Gallego es un jutge, professor universitari i escriptor. El novembre de 2020 publicà la seva primera novel·la, “En busca de la irrealidad”.

Jordi Ratés

Jordi Ratés

Astròleg. Coneixedor de temes ocults i de temes intrigants que ens deixen perplexos. És el president de l’entitat Àgora Quàntica dedicada a la divulgació d’aquests temes.