El proper dimarts 28-09-2021 Àgora Quàntica oferirà un sopar homenatge als presoners polítics representats per Jordi Sànchez.

Un presoner polític o hostatge polític és qualsevol persona que es sigui perseguida i privada de llibertat sense haver comès cap delicte tipificat sinó perquè les seves idees polítiques suposn un desafiament o una amenaça per al sistema polític establert, sigui aquest de la naturalesa que sigui. Com que les opinions o les actituds polítiques no acostumen a ser objecte de legislació, és difícil determinar exactament qui són els presos polítics: per al represor són definits com a delinqüents comuns.

Els polítics electes catalans, als que es dedica aquest sopar homenatge i que són perseguits per la “Justícia” espanyola són:

Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Dolors Bassa, Raül Romeva, Jordi Turull, Meritxell Borràs, Carles Mundó, Josep Rull i Carme Forcadell (Presidenta del Parlament de Catalunya).

A més també han estat empresonats responsable de la societat civil catalana com

Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

Han hagut de marxar a l’exili per no acabar també a la presó:

Carles Puigdemont (President de la Generalitat de Catalunya), Toni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret, Clara Ponsatí, Anna Gabriel i Marta Rovira.

Tal com diu l’advocat Gonzalo Boye “L’exili comença una etapa judicial definitiva; Perquè aquest any el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) i el Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) es pronunciaran sobre les prejudicials de Llarena i una sèrie de demandes interposades contra diverses decisions del Parlament Europeu, respectivament.

Alguns, especialment des de Madrid, s’ho plantegen com una mena de final de futbol on pot guanyar un o altre equip, quan, en realitat, no és més que una contesa jurídica el desenllaç de la qual està, en gran mesura, ja decantat i, en tot cas, sempre serà a favor del dret de la Unió com a via d’integració dels diversos estats membres.

També confia que dels diferents procediments surtin unes resolucions que generaran el marc jurídic necessari per garantir els drets i llibertats dels exiliats a tot el territori de la Unió i també sortiran conclusions que permetran establir la intensitat dels drets vulnerats.

 

Al llarg del sopar s’establirà un col·loqui on Jordi Sànchez aclarirà tots els dubtes que els assistents li vulguin plantejar.

Més endavant us informarem del lloc on se celebrarà.

Podeu fer les vostres reserves trucant al President d’Àgora Quàntica o bé escrivint a l’e-mail info@agoraquantica.cat

 

Salut

Jordi Ratés
Jordi Ratés