El Consolat del Mar: Conferència virtual a càrrec de l’Excm. Cònsol major Sr. Jordi Domingo*

que tindrà lloc el 25/05/2023 a les 19h. Si voleu assistir a la conferència connecteu-vos a https://gentgran/assemblea.cat

El Consolat de Mar, establert per Pere III el Cerimoniós, va ser una eina imprescindible per donar suport als mercaders catalans en la resolució de problemes que sorgien en les relacions comercials a la Mediterrània. Amb més de 90 consolats repartits en els llocs de màxim interès comercial, representa el primer exemple de globalització comercial.

El dret mercantil va ser recopilat el 1360 en el llibre del Consolat de Mar. Aquest llibre, escrit en català, va ser traduït a diverses llengües com el francès, l’italià, l’anglès i el castellà, ja que durant alguns segles va ser la base de la legislació mercantil i marítima de tots els pobles navegants d’Europa. Segons Jordi Domingo, “el Consolat de Mar és la contribució més important de Catalunya a la història universal i és la millor marca que té Catalunya al món, pel seu prestigi i reconeixement. A més, els catalans som els inventors de l’arbitratge i la mediació”. Una altra de les seves frases aclaridores és: “El Consolat de Mar no el té ningú més que nosaltres”.

La conferència serà molt interessant per conèixer un aspecte clau de la rellevància que té Catalunya en els mercats internacionals i com Barcelona pot esdevenir-se en la tercera ciutat del món en resolució de conflictes després de Londres i Singapur.

__________________________________________

* El Sr. Jordi Domingo Garcia-Milà és un advocat amb una llarga trajectòria i prestigi.

És el fundador i director de Domingo Advocats, un despatx professional dedicat a l’assessorament jurídic tributari de persones i empreses.
És professor de diversos cursos i màsters en dret tributari i successori, tant en institucions acadèmiques com professionals.
És el portaveu de la Coordinadora d’Advocats per Catalunya, una plataforma que va impulsar una querella contra el jutge Pablo Llarena per processar els líders independentistes.

Va ser candidat a degà del Col·legi Oficial d’Advocats de Barcelona el 2013.

És membre originari, i portaveu, de la plataforma Constituïm que va elaborar un projecte de constitució per a la República de Catalunya a la presidenta del Parlament el maig de 2016.

 

 

Josep M. Reichardt

Josep M. Reichardt

Equip Editorial de Àgora Quàntica