VISITA CASTELL DE MONTSORIU I ARBÚCIES

Castell de Montsoriu

Com sempre amb molta alegria, us proposo una visita Castell de Montsoriu i Arbúcies. La data de la visita és el divendres 4 de novembre de 2022.

El castell

El castell de Montsoriu està situat entre les poblacions d’Arbúcies, Breda i Sant Feliu de Buixalleu a la comarca catalana de la Selva, es troba ubicat sobre un turó de 650 metres d’alçada, dins del parc natural del Montseny. El recinte del castell està format per tres recintes envoltats per muralles. La part més antiga conservada és la torre de l’homenatge de la segona meitat del segle X. Al primer recinte, a la part nord, es troba l’accés principal amb una torre lateral i una petita capella preromànica amb un absis i restes d’haver tingut pintures murals. Se sap que aquesta capella estava sota l’advocació de Sant Pere…  https://www.montsoriu.cat/home/

Programa

El programa d’actes previst per a la visita és el següent:

  • Trobada el divendres dia 4 de Novembre al peu del castell de Montsoriu a les 11:00h.Visita Castell de Montsoriu i ArbúciesPer arribar-hi cal anar fins a Breda. Seguir per la carretera d’Arbúcies i, a meitat de camí, girar a l’esquerra cap a Fogars de Montsoriu. Al cap de 2 o 3 Kms. trobareu el pàrquing del castell.
  • Farem una visita guiada pel castell i el museu.
  • Dinarem al restaurant “La Corbadora” d’Arbúcies. Es tracta d’un lloc idílic en el que dinarem bé per un preu raonable. Està ubicat a la carretera de Arbúcies; al Passatge Viladrau, km 1.
  • Després de dinar visitarem el Museu Etnològic del Montseny, La Gabella. Aquest museu és un centre d’exposició, conservació, difusió i investigació del patrimoni cultural del massís del Montseny, que es troba instal·lat en un edifici del segle XVII. https://www.museuetnologicmontseny.org/
  • Un cop acabada la visita, la idea és passejar una estona per Arbúcies. Qui vulgui podrà comprar productes de la terra.
  • Cap a les 18:30h farem el comiat i tornarem cap a casa.

 

Vinga, animeu-vos que ens ho passarem molt bé!!

Jordi Ratés

Jordi Ratés

Astròleg. Coneixedor de temes ocults i de temes intrigants que ens deixen perplexos. És el president de l’entitat Àgora Quàntica dedicada a la divulgació d’aquests temes.