Montsoriu accessible és un projecte d’Àgora Quàntica.

El projecte neix de la visita guiada que vàrem fer el divendres 04-11-2022 al Castell de Montsoriu, per la tarda també vàrem visitar el Museu Etnològic del Montseny a Arbúcies.

Habitualment la pujada al Castell es fa a peu, però gràcies a un permís especial de Joaquim Mateu vàrem poder pujar amb tres cotxes. Un cop al peu del Castell la resta del recorregut no està habilitat per persones amb mobilitat limitada.

És a dir Montsoriu és doblement inexpugnable per a persones grans o amb mobilitat limitada perquè no s’hi pot accedir amb cotxe i un cop a dalt la visita no és accessible per a persones amb mobilitat limitada.

La història del Castell explica que era inexpugnable, el projecte “Montsoriu accessible” preten que no ho sigui ara per a persones grans i de mobilitat limitada.

Ens vàrem donar compte d’aquestes limitacions perquè no ens va poder acompanyar en la visita el nostre estimat Josep Ramon Carrillo Yeste.

El projecte “Montsoriu accessible” no l’hem de fer nosaltres, ni l’hem de pagar nosaltres, tan sols hem de impulsar que es faci.

Tenim sòcies i socis prou capacitats per desenvolupar un projecte d’aquesta naturalesa.

Els objectius del projecte són:

  1. Fer accessible l’accés des de l’aparcament fins al peu del Castell amb un autocar llançadora adaptat (tant a la orografia com a l’accés de les persones amb mobilitat limitada). Les empreses d’autocars d’Arbúcies poden col·laborar en el projecte.
  2. Fer accessible l’accés dins del Castell, substituint les escales de cargol per ascensors i posant rampes o ajuts per pujar les escales on calgui. Tenim socis i sòcies a ÀQ amb coneixements tècnics per desenvolupar el projecte d’adaptació. https://www.aritco.com/es/productos/ascensores-unifamiliares-modelos/
  3. Desenvolupar un producte turístic per fer més atractiu el Castell.

Finançament:

  1. En primer lloc si el Castell és accessible moltes persones grans i amb mobilitat limitada que ara no hi poden pujar el podran visitar i per tant s’incrementaran les visites al Castell.
  2. Si el Castell és accessible s’hi podran fer celebracions com casaments, concerts, etc.
  3. Totes les administracions tenen pressupostos per adaptar els accessos a persones amb mobilitat limitada.

Josep M. Reichardt

Josep M. Reichardt

Equip Editorial de Àgora Quàntica